سیستم گرمایشی رادیاتور قرنیزی چگونه است؟

 سیستم گرمایشی رادیاتور قرنیزی چگونه است؟

سیستم گرمایش قرنیزی یکی از جدیدترین سیستم های گرمایشی حاضر است و تحولی زیادی به تازگی در سیستم گرمایش خانه ها به وجود آورده است.
با ورود پکیج به خانه این رادیاتور ها بودند که کار گرم کردن خانه را عهده دار شدند و پس از آن استفاده از گرمایش از کف و داکت اسپلیت ها مرسوم شد و در حال حاضر نسل جدید آن یعنی گرمایش از طریق قرنیز خانه به وجود آمده است.

 

سیستم گرمایشی رادیاتور قرنیزی چگونه است؟


از جدیدترین نوع مبدل ها و یا گرما دهنده های محیطی در خانه ها می‌توان رادیاتورهای قرنیزی را نام برد که روکش آنها از آلومینیوم ساخته می‌شود و پنل هایی هستند که پشت لوله های مسی جای میگیرند که با استفاده از همان آب گرم پکیج اقدام به گرم کردن محیط می کند. نوع برقی آن نیز وجود دارد اما هزینه های زیادی را برای کاربران به همراه دارد.
مزیت رادیاتور های قرنیزی این است که نه تنها کار و وظیفه قرنیز را در خانه انجام می دهد بلکه هیچ فضایی را در خانه اشغال نمی‌کند و در ضمن ایجاد گرما در خانه بصورت یکنواخت و وسیع تر از نوع دیگر رادیاتور ها است و در این نوع رادیاتور می‌توان از همان انرژی های نو استفاده کرد.
رادیاتورهای قرنیزی دقیقا به جای قرنیز دیوار کار گذاشته می‌شوند و شما دیگر نیازی به نصب قرنیز در خانه نخواهید داشت.
مطابق با علم گرمایی، گرما همیشه از پایین به بالا حرکت میکند و این موضوع باعث تامین گرمای بهتری می‌شود و هر چه سطح وسیله گرمایشی پایین تر باشد گرمای محیط بیشتر و بهتر خواهد بود.
از این رو می‌توان رادیاتور قرنیزی را یکی از بهترین وسیله های گرمایشی معرفی کرد چرا که با قرار گرفتن در پایین ترین سطح خانه هوا را بصورت متعادل تر و وسیع تری گرم می‌کند.
رادیاتور قرنیزی پربازده ترین نوع سیستم حرارتی، گرمایشی است که می تواند در نواحی مختلف خانه کار گذاشته شود.
هر قسمت از این رادیاتور ها دارای یک ترموستات محیطی و شیر مخصوص به خود است. ترموستات به راحتی اندازه گرمایش محیط را کنترل می‌کند و با کمترین ولتاژ میزان گرمای مورد نیاز محیط را تامین می‌کند.
بزرگترین حسن رادیاتور های قرنیزی این است که این رادیاتورها نیازی به گردش هوا برای تامین گرما ندارند به همین دلیل کمتر در محیط خانه گرد و غبار خواهید داشت.

 

نحوه عملکرد رادیاتور قرنیزی به چه صورت می‌باشد؟


رادیاتور های قرنیزی با استفاده از برق و یا آب گرم تولید گرما می‌کنند. رادیاتور هایی که با آب گرم کار می‌کنند همانند سایر رادیاتور ها بصورت رفت و برگشت آب مورد نیاز خود را از یک منبع حرارتی کسب می‌کنند که در خانه های امروزی اغلب این گرما توسط موتور خانه ها ی مرکزی و یا پکیج تولید می‌شود.
پمپ سیرکولاتوری آب گرم را به سمت رادیاتور های قرنیزی هدایت می‌کند و آب در لوله های مسی این رادیاتور ها گردش پیدا می‌کند و نهایتا از سمت شیر برگشت بواسطه همان پمپ دوباره به سمت سیستم حرارت مرکزی ارجاع داده می‌شود. یک مراحل بسته دارد که با همان میزان بار حدود 1.5 تامین فشار لازم را برای سیستم بوجود می‌آورد.
جنس لوله های رادیاتور قرنیزی عموما از مس و پره دار هستند، این موضوع باعث انتقال حرارت آب گرم می‌شود که این دما خیلی زود به محیط از طریق پره ها انتقال میابد. ساختار این رادیاتور ها بسیار شبیه به رادیاتور خودرو می‌باشد تادیگر انواع رادیاتور ها.
حجم آب موجود در مدار گرمایش رادیاتور های قرنیزی اغلب باید ثابت باشد و کاهش فشار در این رادیاتور ها اغلب نشان دهنده نشتی و یا خرابی سیستم گرمایش است و باید بلافاصله تشخیص داده شود و ترمیم شود. معمولا تانک ذخیره آب برای افت فشار احتمالی بوجود آمده در نظر گرفته میشود و در بالا ترین مکان قرار داده می‌شود تا جبران افت فشار را بکند.

 

نگهداری و سرویس رادیاتور های قرنیزی چگونه است؟


همانند همه انواع رادیاتورها و سیستم های گرمایشی دیگرمشکلاتی در رادیاتور های قرنیزی نیز وجود دارد. حسن رادیاتور های قرنیزی در این است که به هنگام خرابی به راحتی می‌توان آنها را باز و تعمیر کرد و در صورت غیر قابل تعمیر بودن می‌‌توانید آنها را جایگزین کنید. طراحی این رادیاتور ها مانند اجرای گرمایش از کف در زیر کار نیست و میزان هزینه تعمیرات و نگهداری آنها پایین تر از گرمایش از کف است.
رادیاتور قرنیزی مقاومت بالاتری نسبت به رادیاتورهای دیگر دارد وگاهاَ در صورت خرابی می‌توان با عیب یابی ساده ای آنها را بر طرف کرد. پیشنهاد می‌شود برای این نوع رادیاتورها باید مثل سایر رادیاتور ها یک بازدید دوره ای از پکیج و رادیاتور ها را در برنامه های خود در نظر بگیرید.

 

بصورت کلی مزیت رادیاتورهای قرنیزی عبارتند از :

 

• رادیاتور های قرنیزی باعث توزیع گرما به صورت یکنواخت تر در تمام محیط میشود.
• مصرف رادیاتورهای قرنیزی به مراتب پایین تر است و همین موضوع باعث شده تا 40 درصداز میزان مصرف انرژی را کاهش دهد.
• لوله کشی اینگونه از رادیاتورها نسبت به سایر سیستم های گرمایشی کمتر است.
• حجم فضایی کمتری در خانه اشغال میکند و به جای قرنیز در خانه استفاده میشود.
• این رادیاتور ها ب نسبت به رادیاتور های نسل قبل رسوب کمتری دارند.
• رادیاتور های قرنیزی با انرژی خورشیدی به راحتی هم گرم می شوند و به همین دلیل از آبگرمکن های خورشیدی هم می‌توان برای تغذیه آنها استفاده کرد.
• اگرخانه در منطقه ای مرطوب واقع شده باشد یا دیوار ساختمان هنوز رطوبت داشته باشد رطوبت دیوار را از بین می‌برد.
• این رادیاتور ها نصب بسیار آسانی دارند.
• درصد خرابی کمی دارند.
• بسیار شکیل و متنوع هستند.
• میزان گرما را به نسبت هر اتاق کنترل می‌کنند.
• اجازه ی تنوع بیشتر در چیدمان خانه را به ما می‌دهند به دلیل حذف رادیاتور های معمول
• ظاهری زیباترو گرمایش به نسبت بالاتری دارند.
• و ...